ISTRAGA SE NASTAVLJA: Troje uhapšenih zbog nesreće sa žičarom u Italiji

Tanjug

26. 05. 2021. u 10:27

TRI osobe su uhapšene jer, prema saopštenju policije, postoje jake indicije da su krive za rušenje kabine žičare na severu Italije, piše agencija Ansa.

ИСТРАГА СЕ НАСТАВЉА: Троје ухапшених због несреће са жичаром у Италији

Foto: Tanjug/AP

U nesreći koija se dogodila u nedelju, poginulo je 14 osoba, a jedini preživeli je dečak od 5 godina koji je u bolnici i još uvek je u životnoj opasnosti.

Istraga je pokazala da je kabina već početkom maja bila neispravna i da su direktori pozvali firmu koja je trebala da popravi kvar sigurnosne kočnice koja nije radila.

Kvar, međutim, nije otklonjen, a kabinu su ostavili da funkcioniše nadajući se da glavni, noseći kabl neće pući i da neće ni biti potrebe za sigurnosnom kočnicom.

Nakon 12-časovnog ispitivanja, uhapšen je vlasnik firme koje je upravljala žičarom, kao i izvršni i tehnički direktor.

Prema saopštenju policije istraga se nastavlja, a neke činjenice ukazuju da bi i druge osobe mogle biti uključene u istragu i eventualnio uhapšene.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

OSUĐENA NA 50 GODINA ZBOG BIZARNOG ZLOČINA: Ubila trudnicu, pa joj ukrala bebu iz stomaka (VIDEO)