IZRAELCI OZBILJNO ULAŽU U KANABIS U GRČKOJ: Investicija od 6 miliona evra investicije za uzgoj kod Soluna na 40.000 kvadrata

Tanjug

25. 05. 2021. u 16:27

GRUPA izraelskih privatnih investitora ulaže u primorskoj oblasti Epanomija, kod Soluna, šest miliona evra u proizvodnju prvo industrijskog, a zatim medicinskog kanabisa, koji će se izvoziti uglavnom u Evropu i Izrael.

ИЗРАЕЛЦИ ОЗБИЉНО УЛАЖУ У КАНАБИС У ГРЧКОЈ: Инвестиција од 6 милиона евра инвестиције за узгој код Солуна на 40.000 квадрата

Foto: MUP

Prva faza investicije, u vrednosti od milion evra, već je započeta i odnosi se na uzgoj industrijske konoplje na površini od 40.000 metara kvadratnih, uključujući i prostor za sušenje sirovine i skladišta, pri čemu se prva berba očekuje u oktobru-novembru 2021, prenosi agencija ANA.

U drugoj fazi projekta, koja bi trebalo da startuje početkom 2022. godine, planirano je ulaganje od pet miliona evra u formiranje prerađivačke jedinice za medicinski/farmaceutski kanabis.

Kako se navodi u informaciji, ova investicija će omogućiti stalni posao za oko 40 ljudi, uz dodatna sezonska zapošljavanja, na primer tokom perioda berbe.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)