IMENOVAN NOVI ŠEF MOSADA: Evo ko će biti glavni izraelski obaveštajac

Tanjug

24. 05. 2021. u 18:47

DAVID Barnea, veteran izraelske obaveštajne službe Mosada, za koga izraelski mediji navode da se specijalizovao za regrutovanje agenata da rade protiv Irana i libanskog Hezbolaha, imenovan je danas za novog šefa Mosada.

ИМЕНОВАН НОВИ ШЕФ МОСАДА: Ево ко ће бити главни израелски обавештајац

Foto: Depositphotos

Barnea (56) je do sada obavljao funkciju zamenika šefa Mosada, na čelu obaveštajne službe će zameniti Josija Koena početkom sledećeg meseca, saopšteno je iz kabineta premijera Izraela Benjamina Netanijahuja, preneo je Rojters.

Koen napušta funkciju nakon više od pet godina na čelu Mosada, tokom kojih je bio uključen u izraelsko diplomatsko povezivanje za pojedinim zemljama Persijskog zaliva, nakon čega su postignuti mirovni sporazumi sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Bahreinom prošle godine.

Barnea je u Mosadu od 1996. godine, a od 2013. godine do 2019. godine bio je čovek broj dva i komandovao je Mosadovom ''divizijom Comet, za koju izraelski mediji kažu da regrutuje i vodi agente'', dodaje Rojters.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

SAZNAJEMO! Vest koju je Vučić zaboravio da saopšti: 100.000 ljudi koji su dobili vaučere od 5.000, dobiće još 10.000 dinara