POLICIJA UPOZORAVA: Ako primite ovakve poruke, ne odgovarajte na njih

Novosti online

18. 05. 2021. u 22:45

NEKOŠ što su prethodnih dana primili više dojava o ucenjivačkim porukama e-pošte hrvatska policija je savetovala da se na takve poruke ne odgovara te da korisnici ažuriraju lozinke za pristup e-pošti.

ПОЛИЦИЈА УПОЗОРАВА: Ако примите овакве поруке, не одговарајте на њих

Foto: Depositphotos

Policija je precizirala da su građani na adrese e-pošte primili sumnjive poruke u kojim ih nepoznate osobe ucenjuju navodeći kako su na njihova računare ili mobilne telefone instalirali zloćudne računarske viruse putem kojih su pristupili njihovim podacima te ih traže 1000 evra u bitkoinu kako navedene podatke ne bi objavili.

Korisnicima se savetuje da ne odgovaraju na takve poruke, te da ažuriraju lozinke za pristup elektroničkoj pošti.

Uz to, policija savetuje građanima da nikome ne daju korisničke podatke i lozinke, te da ih ne upisuju na sumnjivim internetskim stranicama. Ukoliko su građani to ipak učinili, policija ih savetuje da odmah promene lozinku koja se odnosi na određeni korisnički profil, ali i da promene lozinku koju koriste i za druge korisničke profile ili internetske usluge.

(Večernji)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)