PORUKE SA PROTESTA U SARAJEVU: Građani zahvalni Srbiji zbog vakcine, a vlastima u BiH poručili: Država nam je mesto zločina"

Novosti online

06. 04. 2021. u 16:57

U SARAJEVU su završeni protesti građana nezadovoljnih nenabavkom vakcina, a okupljeni koji su protestvovali ispred Parlamenta BiH, nosili su brojne transparente kojima su iskazali svoj stav i zahteve.

ПОРУКЕ СА ПРОТЕСТА У САРАЈЕВУ: Грађани захвални Србији због вакцине, а властима у БиХ поручили: Држава нам је место злочина

Foto: Tanjug/AP Photo/Kemal Softic

Građani su u velikom broju na protest došli automobilima i imali su zalepljene transparente i zastave.

Oni koji su se okupili pešice nosili su jednoobrazne žuto-crne transparente na kojima piše:

"Vakcine? Vakcine!", "Fadile, tvoj humor ubija", "Nek sjaše i Kurta i Murta", "Država nam je mesto zločina"...

S obzirom na to da se veliki broj Sarajlija i građana BiH vakcinisao u Beogradu, na jednom od transparenata su se građani su se zahvalili Srbiji uz transparent "Bujrum Srbijanci na hurme", a jedna od parola kaže i "Svi na ulice, dižemo guzice, jer svet je u nama, ne u kulama. Svi na ulice, nek padnu ubice!".

Na nekim transparentima su bili ispisani i zahtevi građana kao što su ostavke trenutnih nadležnih i imenovanje novog saziva Veća ministara BiH i Vlade FBiH u prvih 14 radnih dana.

Novo državno i entitetsko rukovodstvo bi, prema zahtevima, trebalo da napravi "jasan i realan plan i program borbe protiv pandemije".

Jedan od zahteva koji se nalaze na porukama koje nose okupljeni je i uvođenje obaveznog PCR testa za sve koji dolaze u BiH.

Na kraju, građani poručuju "Igrate se države? Game over" i "Za vaših 2.197 (ne)radnih dana život je izgubilo 6.777 naših građana i građanki. Spavate li mirno?"

(kliks.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)