MAJKA PRETUČENE DEVOJČICE (2) KOD TUŽIOCA: Hranitelji - "Doneli su je sa 3 meseca, sa pelenom i litrom kravljeg mleka"

Novosti online

03. 04. 2021. u 13:09

MAJKU pretučene devojčice (2) oko 11 sati doveli su na ispitivanje kod županijskog državnog tužioca u Slavonskom Brodu.

МАЈКА ПРЕТУЧЕНЕ ДЕВОЈЧИЦЕ (2) КОД ТУЖИОЦА: Хранитељи - Донели су је са 3 месеца, са пеленом и литром крављег млека

Foto AP

Kako navode hrvatski mediji, prilikom dolaska nosila je zaštitno kovid odelo, a ruke su joj bile vezane lisicima.

Ona će posle ispitivanja biti odvedena kod sudije koji će odlučiti o istražnom pritvoru.

Ista procedura čeka i oca koji će danas biti odveden u Županijsko državno tužilaštvo, a potom će se znati ide li i on u pritvor ili će biti pušteni na slobodu, navodi portal "24 sata".

Podsećanja radi, Policijska uprava brodsko-posavska saopštila je sinoć kako su utvrdili da su roditelji grubo zanemarili dužnost podizanja i odgoja deteta, odnosno da su ga zlostavljali grubo povredili prava deteta tako što su ga fizički kažnjavali, zbog čega je devojčica pretrpela teško povrede glave i tela.

HRANITELJI U ŠOKU

Kako navode hrvatski mediji, hraniteljska porodica, koja je morala da vrati devojčicu roditeljima, u šoku su zbog svega što se desilo.

- Malena je anđeo od deteta. Doneli su nam je sa tri meseca, uz nju su nam dali jednu pelenu i litru kravljeg mleka. Rasla je u našoj porodici, imala je sve, tako da nije tražila nešto posebno. Molim vas da mojoj supruzi ne govorite o stanju malene, jer drugi dan bez prestanka plače - rekao je hranitelj (50) iz Slavonije, koji je sa svojom suprugom nepune dve godine brinuo o devojčici pre nego što je vraćena roditeljima.

ČIKA I TETA PO ZAKONU

– Celo selo ju je znalo, svi su je mazili, jer ona je bila tako umiljata, vesela i razigrana. Učili smo je stalno da sam ja čiko, a moja supruga teta, ali ona to nije prihvatala, zvala nas je mama i tata. Moje stare roditelja zvala je baka i deka - kroz suze je pričao čovek, dok je njegova supruga (49) neprestano plakala, prenosi 24 sata.

Po zakonu morali da joj govore govoriti da su čiko i teta, ali ističu da kako su mogli da joj zabrane da ih zove mama i tata, kada njene prave majke nije bilo, a želeli su da devojčica oseti pravu porodičnu ljubav i toplinu. Kako navode hrvatski mediji, otac je ima istoriju nasilničkog i kriminalnog ponašanja.

Hraniteljska porodica ima dve biološke ćerke, koje su pri kraju studija. LJubav između devojaka i devojčice bila je obostrana.

- Kad nam je rečeno da će je odvesti njenim roditeljima, pokušali smo sa da razgovaramo, ali ona je odbijala tu mogućnost, želela je da ostane sa nama. Ne mogu da vam opišem taj dan kad su došli po nju, tad nam se srušio ceo svet. Otkinuo se deo moga srca koji još nije zarastao, ponovo je prokrvarilo kad smo čuli što joj se dogodilo - rekla je hraniteljka.

"PRIMETILI SMO DA JE TUŽNA"

Pošto je malena otišla od njih, samo jednom su se s njom videli i to putem video poziva.

- Razgovarali smo samo jednom i odmah sam primetila da je tužna. Prekinuli smo razgovor da se ne rasplače, jer je htela da krene ka nama. Kasnije smo u nekoliko navrata imali nameru da odemo do nje i da je vidimo, ali njena majka bi uvek pronašla izgovor da nas odvrati od toga. Govorila nam je da malena ima temperaturu ili tako nešto, a sad mi je jako žao što nismo otišli - zaplakala je žena prisećajući se perioda nakon odlaska devojčice.

DEVOJČICA SE BORI ZA ŽIVOT

Podsećanja radi, devojčica je primljena u Dečju kliniku u Zagrebu sa teškim povredama mozga i modricama po telu. Hrvatski mediji tvrde da je devojčica na koži imala šugu, što može da ukaže na to da je dete bilo zanemarivano.

Prema navodima lekara, devojčica se nalazi na respiratoru i njeno stanje je kritično.

(Telegraf.rs)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)

Gaga

09.04.2021. 19:25

Tuga, kada ovo citate i e moyete da poverujete kakva majka....suze same idu, jadno dete ..tuga do neba...Majku treba kidati parce po parce pa tako da umire i oca ....Gde su bili socijalni radnici?....Nesrecno malo dete.....sta je kome skrivilo ......Andjele pocivaj u miru, namucena dusice....suye same teku kada ovo pisem..Amin....