HAOS U HRVATSKOJ: Za nedelju dana se duplirao broj novozaraženih

Novosti online

30. 03. 2021. u 10:45

U HRVATSKOJ je juče zabeleženo 300 novih slučajeva zaraze virusom korona, što je duplo više nego prošlog ponedeljka, te je broj aktivnih slučajeva u u ovoj državi danas ukupno 9290.

ХАОС У ХРВАТСКОЈ: За недељу дана се дуплирао број новозаражених

Foto: Depositphotos

Među njima je 1247 pacijenata na bolničkom lečenju, od toga je na respiratoru 126 pacijenata, a preminulo je 18 osoba.

Prošlog ponedeljka u Hrvatskoj je bilo duplo manje obolelih - 150 novih slučajeva, a 13 je preminulo. Na bolničkom lečenju su pre nedelju dana bila 1033 pacijenta, a na respiratoru njih 95.

Direktorka Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević Alemka Markotić upozorila je da Hrvatskoj preti jesenji scenario.

- Teško je prognozirati. Jedina dobra vest je da smo se,  od kad je počeo treći talas nešto sporije penjali nego u drugom talasu. Kako ide toplije vreme, trebalo bi barem da pokušamo da usporimo i što više smanjimo broj potencijalno obolelih - rekla je.

U Sisačko-moslavačkoj županiji na današnji dan zabeleženo je sedamnaest novoobolelih osoba. Reč je o osam osoba s područja grada Siska, šest osoba s područja grada Kutine, dve osobe s područja grada Popovače i jednoj osobi s područja grada Petrinje.

U Požeško-slavonskoj županiji trenutno su aktivna 94 slučaja zaraze korona virusom, 82 osobe nalaze se u kućnoj izolaciji, a 12 osoba je hospitalizovano. U samoizolaciji se nalazi 461 osoba, a ukupno je testirano 34.068 osoba. Na poslednjem testiranju obrađeno je 219 uzoraka, od kojih je 17 pozitivnih.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina