MIGRANTI ZALUTALI U MINSKO POLJE, JEDAN POGINUO: Haos kod Blata, specijalci morali da ih izvlače (VIDEO)

Novosti online

05. 03. 2021. u 21:27

МИГРАНТИ ЗАЛУТАЛИ У МИНСКО ПОЉЕ, ЈЕДАН ПОГИНУО: Хаос код Блата, специјалци морали да их извлаче (ВИДЕО)

Foto: Printscreen

MUP Hrvatske je objavio detalje akcije u kojoj je spaseno deset migranata u šumi između naselja Modruš i Lička Jesenica u opštini Saborsko.

Nakon što je juče jedan migrant poginuo, a drugi ranjen u eksploziji mine kod obližnjeg mesta Blata, danas je druga grupa migranata ostala zarobljena u minskom polju.

Akciju spasavanja obavili su pripadnici Antiterorističke jedinice Lučko i interventne policije, a okončana je u ranim poslepodnevnim satima.

Grupa migranata je locirana još sinoć, ali uslovi nisu dozvoljavali da se akcija spasavanja odmah pokrene. Migranti su putem razglasa upozoreni na engleskom jeziku da ostanu gde su do dolaska spasilačkog tima.

“Pirotehničari ATJ Lučko odredili su najkraći put od sigurne zone do njih, pa su danas, u ranim jutarnjim satima započeli s pregledom terena i stvaranjem sigurnog koridora za izvlačenje kroz minski sumnjivo područje. Nakon nekoliko sati rada, osiguranih i označenih 500 metara staze, deset osoba je spaseno i pružena im je lekarska pomoć”, saopšteno je iz MUP-a Hrvatske.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

buki

05.03.2021. 23:20

Zalutali? Pre bih rekla da je minsko polje tu postavljeno upravo zbog migranata koji baš tuda često prolaze. Još preciznije, prolazili su, pre nego što su čuli šta su im Hrvati spremili kao dobrodošlicu.