SVAĐA PREKO BALAŠEVIĆA: Niski udarci u trci za fotelju prvog čoveka Zagreba

J. Kebler, od stalnog dopisnika Zagreb

23. 02. 2021. u 22:59

ĆIRILICOM ispisan napis "Bećarac" nakon smrti Đorđa Balaševića u centru glavnog grada Hrvatske postao je tema broj jedan u trci za izbor novog zagrebačkog gradonačelnika na izborima u maju.

СВАЂА ПРЕКО БАЛАШЕВИЋА: Ниски ударци у трци за фотељу првог човека Загреба

Foto Tanjug

Ne bi li uhvatio koji politički poen, Davor Filipović, inače rođeni Sarajlija i HDZ-ov kandidat na izborima na kojim bi trebalo da se suprotstavi Milanu Bandiću, rekao je kako "ne zna da čita ćirilicu" i da u Hrvatskoj treba koristiti zvanično latiničko pismo.

Ova izjava profesora ekonomije i političkog autsajdera na ovim izborima izazvala je sprdnju, pa je u odbranu svog kandidata ustao i šef HDZ-a Andrej Plenković, verovatno svestan da Filipović nema nikakve šanse jer je krajnje nepoznat Zagrepčanima.

Politizovanje oko Balaševića svakako mu neće doneti popularnost, pa će tako HDZ ostati bez mesta prvog čoveka glavnog grada i na ovim izborima.

Kako se izbori bliže, sve je više kandidata koji bi želeli u Bandićevu fotelju u kojoj on sedi već dvadeset godina. Tako je lista protivkandidata već dosegla dvanaest imena, a svakoga dana se javljaju novi. Većina nema nikakve šanse, ali ni kvalifikacije za obavljanje gradonačelničke dužnosti. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna