HRVATI BESNI JER SU SE PAPE VAKCINISALE: "Žig je stigao", "Satana", "Sinovi zla" samo neki od sočnih komentara

Novosti onlajn

15. 01. 2021. u 22:26

ХРВАТИ БЕСНИ ЈЕР СУ СЕ ПАПЕ ВАКЦИНИСАЛЕ: Жиг је стигао, Сатана, Синови зла само неки од сочних коментара

Foto: tanjug/AP Photo/Gregorio Borgia

NEKI od deklarisanih Hrvata katolika nisu dobro reagovali na vest o vakcinaciji dvojice papa.

Međutim, izlivi besa ne mogu se porediti s bujicom mržnje koju je papa Franja izazvao među nekim hrvatskim katolicima kada je usporio proces kanonizacije Alojzija Stepinca, ali svedoče da mnogi proglašeni katolici među Hrvatima ne poštuju stavove Katoličke crkve i veruju u smešne teorije zavere.

Tako jedan od fanatika na vest vakcinaciji dvojice papa piše: "To je to. Sad kada treba objaviti antihrista i kraj priče. Žig je stigao. Neće moći da kupuje, neće moći da prodaje i progoniće ga braća i otac. Koji nema antihristov pečat. To je zapisano u Svetom Pismu i ovo ne izgleda kao da je ono što je opisano".

Drugi uopšte ne veruje da su vakcinisani: "Novinari sve izmišljaju ..." Treći dodaje: "Ovo je velika laž".

Neki se ne ustručavaju da vređaju Franju i Benedikta, pa im se obraćaju sa: "Satana!", "Sinovi obmane i zla", "Soroš" i slično.

Postoje i oni vernici koji veruju da vakcina ne pomaže, već samo Bog: "Umesto da kažu: Pokajte se, kaže da se vakcinišete".

Ima i onih koji su nezadovoljni pastirskim radom dvojice papa.

- Zar pape, biskupi, sveštenici i vernici nemaju drugog posla osim da reklamiraju vakcine? Zar oni koji umiru od gladi, žeđi ... ne zaslužuju da budu spašeni? Molimo se za naše pastire, jer je to itekako potrebno, posebno danas u ovoj situaciji kada Sotona napada više nego ikad - piše hrvatski katolik.

Neki su takođe uvereni da je činjenica da su pape vakcinisane protiv krune "konačni pad Katoličke crkve".

Naravno, nije prošlo i bez pominjanja masona.

"Masonerija pruža" moralni model "da se pokori što više katolika", rekao je jedan od fanatika, koji je papu Franju očigledno smatra masonom.

(Indeks.hr)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Branka Met

15.01.2021. 23:13

Žalosno, ali Hrvati u veći katolici od Pape. Oni smatraju da su mera za katoličke vrednosti, pogotovo kad u crkvi na oltaru u toku misnog slavlja drže nož, kamu i pištolj. Veliki vernici i ponizne sluge su samo kad se nađu u nevolji, ali zato još veći pretori, posebno za srpsku nejač nad jamom, kad opašu mantiju pištoljem, a uz pomoć Gospoda srbosekom prinose srpske žrtve. Užas! Gde je Vatikan da ih uputi u hrišćanstvo i ekumenizam i da konačno pokaže Hrvatima da su sve samo ne hrišćani i katolici u pravom smislu. Zalutali su u mržnji ne samo prema Srbima pravoslavcima, već prema svima koji veru ne shvataju kao oni. Da li Kaptol pretenduje da zameni Vatikan i da njihovi "pravoverni" biskupi propovedaju jedinu istinu. Ko zna. Previše im je dozvoljeno.