SRBINU IZ SARAJEVA ZAPALILI KUĆU: Treći put za dva meseca, rekli mu da ima pogrešno ime i prezime!

Novosti online

03. 01. 2021. u 08:38

СРБИНУ ИЗ САРАЈЕВА ЗАПАЛИЛИ КУЋУ: Трећи пут за два месеца, рекли му да има погрешно име и презиме!

Foto: Privatna arhiva

U SARAJEVU je ponovo zabeležen napad na srpsku imovinu. U naselju Doglodi, treći put u kratkom vremenskom periodu, zapaljena je kuća Borislava Berjana, koji sa porodicom nakon potpisivanja Dejtonskog sporazuma živi u Višegradu.

Zahvaljujući brzoj intervenciji vatrogasaca sprečena je veća šteta.

Kuća Berjana paljena je dva puta u novembru prošle godine.

On je izjavio da mu je u policiji rečeno da su to uradili migranti, ali ističe da susedi tvrde da retko ili nikad ne viđaju ilegalne imigrante u naselju, što isključuje mogućnost da su oni podmetnuli požar.

- Rečeno mi je doslovce iz MZ Doglodi i policije, neću da ih imenujem, da mi ne valja ime i prezime. Ja svoje ime i prezime nikada neću promeniti, niti se stidim niti se bojim - rekao je Borislav.

Ministar za ljudska prava i izbeglice u Savetu ministara Miloš Lučić izjavio je da najnoviji napad na srpsku imovinu u Sarajevu predstavlja direktan atak na povratak, pomirenje i stvaranje mirnog i bezbednog društva.

Lučić je apelovao na policiju i nadležna tužilaštva da se počinioci pronađu i kazne, jer se preostali Srbi u naselju Doglodi ne osećaju bezbedno i žive u strahu za život i imovinu.

Sarajevska policija obavila je uviđaj, a ni prethodna dva slučaja paljenja porodične kuće Borislava Berjana nisu rasvetljena.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (1)