HRVATSKI LEKARI NE ŽELE VAKCINU: Zagreb i pored vrlo teške situacije sumnjičav prema imunizaciji protiv korone

J. KERBLER, od stalnog dopisnika “Novosti” - ZAGREB

16. 12. 2020. u 00:25

ХРВАТСКИ ЛЕКАРИ НЕ ЖЕЛЕ ВАКЦИНУ: Загреб и поред врло тешке ситуације сумњичав према имунизацији против короне

Foto EPA

VIŠE od 50 odsto lekara u zagrebačkim bolnicama ne želi da se vakciniše, a cepljenje protiv kovida 19 odbija i 40 odsto medicinskih sestara.

 Ništa veća želja nije ni među zaposlenima u domovima za stara lica u Zagrebu, gde takođe tek 40 odsto zaposlenih pokazuje nameru da se vakciniše.

Na sreću pa su bar štićenici raspoloženiji prema vakcini jer želei da je primi oko 70 odsto njih.

Ništa bolje raspoloženje pred vakcinaciju nije ni u drugim delovima Hrvatske, pa će tako u Šibeniku svega 13 odsto zaposlenih u domovima za stare ići na vakcinaciju. U Istri 40 odsto stanovništva ne želi da primi cepivo.

U Hrvatskoj je vakcinisanje besplatno i neće biti obavezno. U prvom talasu trebalo bi stigne 125.000 doza "Fajzerove" i isto toliko "Modernine" vakcine. To je premalo i za najugroženije skupine, a Hrvati ne žele da budu vakcinisani ruskom i kineskom vakcinom, dok je sudbina vakcine "Astra Zeneke", koju je Evropska unija kupila, i dalje neizvesna.

Dnevno umire oko 70 ljudi, a građani sve više zameraju Nacionalnom štabu da je politizovan i da je zakasnio sa merama. Respiratora i kreveta ima dovoljno, ali ne i lekara i medicinskih sestara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

itekako

16.12.2020. 02:37

Svaka čast hrvatskim lekarima. Oni vole i čuvaju svoj narod kako znaju najbolje...a to je da ga ne žele trovati. Srpski bi se mogli ugledati na njih:)