PREPORUKE I NOVE ODLUKE U FEDERACIJI: Stariji u prodavnice kad su najmanje gužve - ostavljena mogućnost da zabranu verskih skupova

Novosti onlajn

20. 10. 2020. u 15:40

ПРЕПОРУКЕ И НОВЕ ОДЛУКЕ У ФЕДЕРАЦИЈИ: Старији у продавнице кад су најмање гужве - остављена могућност да забрану верских скупова

Foto: D. Pozderović

GORAN Čerkez, pomoćnik ministra zdravstva Federacije BiH rekao je da su danas održanoj sednici Kriznog štaba doneli upozorenje za javnost imajući u vidu ubrzano širenje korona virusa.

- Između ostalog, neophodno je izbegavanja bilo kakvih skupova, okupljanja. Pripadnike treće dobi pozvali smo da ne idu na mesta s puno ljudi, kada trebaju u prodavnicu da to rade u periodu od 11 do 13 časova, kada je najmanja gužva - rekao je Čerkez za Radio Sarajevo.

Dodao je da su poslali preporuke za uvođenje online nastave u kantonima gde je teška situacija.

- Takođe, roditeljima je preporuka da s decom izbegavaju vannastavne aktivnost - istakao je Čerkez. Dodao je kako su doneli zahteve prema kantonima za analiziranjem epidemioloških naredbi.

- Preporuka je kantonima da na osnovu analize epidemiološke situacije, na osnovu analize raspoloživih zdravstvenih kapaciteta i svega ostalog što je bitno u ovakvoj situaciji, da počnu donositi mere. To mogu biti sve moguće mere, od toga da se poštovaju postojeće, do parcijalnih, ograničavanja kretanja ako epidemiolozi smatraju adekvatnom, zabrane verskih skupova, boravka na otvorenom i zatvorenom - naglasio je Čerkez.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)