ODUZET DUVAN I CIGARETE: Zaplena u BiH "teška" 133.000 KM!

V. Mitrić

18. 10. 2020. u 10:51

SLUŽBENICI Uprave za indirektno oporezivanje u regionalnim centrima Mostar i Sarajevo, u nekoliko odvojenih akcija oduzeli su veću količinu rezanog duvana, ručno motanih cigareta i cigareta bez akciznih markica tržišne vrednosti 133.000 KM, rekao je za Novosti Ratko Kovačević, portparol UIO BIH.

ОДУЗЕТ ДУВАН И ЦИГАРЕТЕ: Заплена у БиХ тешка 133.000 КМ!

Foto: Uprava za indirektno oporezivanje BiH

Na više lokacija koje pokriva regionalni centar Mostar službenici UIO privremeno su oduzeli 9.005 paklica cigareta, 1.048 paklica ručno punjenih cigareta i 309,75 kg rezanog duvana. Samo vrednost ove robe, koja je bila bez akciznih markica, bila je 110.000 KM. 

A, Grupe za spečavanje krijumčarenja i prekršaja iz regionalnog centra UIO Sarajevo, otkria je    privremeno oduzela 4.530 paklica cigareta koje  su, takođe,  bile bez akciznih markica UIO. Akcizna roba oduzeta je u skladu sa instrukcijama i upustvima Tužilaštva BiH i Suda BiH, a tržišna vrednost procjenjuje se na 23.000 KM. 

- U narednom periodu, službenici  UIO će protiv osobe kod kojeje pronađena i oduzeta  akcizna roba, podneti izvještaj o počinjenom krivičnom delu Tužilaštvu BiH zbog sumnje da je počinjeno krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)