SPREMNA ZA TURISTE: Titova pećina u Drvaru ponovo otvorena, a evo kako danas izgleda (FOTO)

Tanjug

26. 09. 2020. u 13:36

СПРЕМНА ЗА ТУРИСТЕ: Титова пећина у Дрвару поново отворена, а ево како данас изгледа (ФОТО)

Foto: Tanjug

TITOVA pećina u Drvaru od danas je ponovo otvorena za strane i domaće turiste nakon što je završena prva faza njene rekonstrukcije.

"Postavljene su zaštitne mreže i gvozdena konstrukcija iznad baraka u pećini da bi se osigurala lokacija od potencijalnih odrona. Izvršena je i rekonstrukcija krovova", potvrdila je za Srnu načelnica opštine Drvar Dušica Runić, prenosi portal kliks.ba.

Ona je navela da su sredstva za završetak ove faze uređenja 2019. godine osigurana zahvaljujući Ministarstvu ekologije i turizma i Ministarstvu kulture i sporta Federacije BiH u iznosu od 54.000 konvertibilnih maraka.

"U narednom periodu biće potrebno opremiti unutrašnjost baraka, izvršiti elektrifikaciju, postaviti rasvetu i konstantno raditi na unapređenju ovog turističkog potencijala naše opštine", kaže Runić.

Suzana Jović, direktorka Javne ustanove Centar za kulturu i sport iz Drvara, u okviru koga se nalazi i Spomen-kompleks "25. maj", rekla je da je Titova pećina sinonim za Drvar.

"Od danas spremno dočekujemo turiste kako iz zemlje tako i iz regiona. Svi su dobrodošli u Drvar - grad antifašizma i heroja", rekla je Jović.

Titova pećina bila je zatvorena od prošle godine, kada je odron izazvan kišama uništio barake na ulazu u pećinu.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (3)