PRIVEDENI ŠVERCERI: Zaplena oružja, cigareta, mobilni telefoni

V. M.

03. 09. 2020. u 22:03

RADEĆI na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, sprečili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Republike Srbije u BiH.

ПРИВЕДЕНИ ШВЕРЦЕРИ: Заплена оружја, цигарета, мобилни телефони

Foto: Granična policija BiH

RADEĆI na sprečavanju krijumčarenja preko državne granice, pripadnici Jedinice granične policije Zvornik, sprečili su krijumčarenje veće količine tekstilne robe iz Republike Srbije u BiH. Radi se o odevnim predmetima zaštićenih robnih marki „Hugo Bos“, „Levis“.

Krijumčarenje je otkriveno prilikom nadzora u graničnom pojasu na području Zvornika i kontrolom vozila “Škoda“, BH nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao K.H. (40) državljanin BiH, koji nije imao dokumentaciju o poreklu robe. O događaju je obavešten tužilac Tužilaštva BiH, koji je naložio da se roba i sredstva izvršenja krivičnog dela privremeno oduzmu i dostavi izveštaj o počinjenom krivičnom delu krijumčarenje.

Foto: Granična policija BiH

A,pripadnici Centralnog istražnog tima Granične policije BiH i Jedinice granične policije Hum u saradnji sa službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske, na osnovu naredbe Suda BiH, i pretresli su dva objekta i dva putnička vozila, vlasništvo V.P. i R.J. iz Foče.

Foto: Granična policija BiH

Prilikom pretresa na području Foče zaplenjena je veća količina cigareta bez akciznih markica, određena količina oružja i municije kao mobilni telefoni.

Zbog počinjenog krivičnog dela nedozvoljen promet akciznih proizvoda V.P. i R.J. su uhapšeni i rad na predmetu nastavlja pod nadzorom Tužilaštva BiH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati