„KRIMOLOVCI“ U AKCIJI: Dele dobre podatke

V. Mitrić

02. 09. 2020. u 15:48

POLICAJCI Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) prošlog meseca registrovali su 173 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je osam bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim djelima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obaveštajnih izveštaja.

„КРИМОЛОВЦИ“ У АКЦИЈИ: Деле добре податке

Foto: D. Pozderović

Pored toga, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog dela primljene su 73 prijave, od kojih je devet sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim delima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obaveštajnih izv eštaja. 

Najveći broj informacija odnosio se na krivična dela s opojnim drogama u vezi, privrednim kriminalom, kao i krijumčarenjem ljudi i roba. Od ukupnog broja primljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 12 je prosl  eđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po pet je postupala i SIPA. 

U avgustu  je primljeno 11 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa, koje su u vezi sa ranije dostavljenim informacijama primljenim putem „Krimolovaca“ ili elektronskog obrasca za prijavu krivičnog dela. 

Policijski službenici SIPA dali su 37 saveta građanima koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020  505.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KOJA JE CENA SLOMLJENOG DEČJEG SRCA? Kako su Hrvati, Bugari i Slovenci rasplakali mališane iz Srbije