VREDNI „KRIMOLOVCI“: Primljeno 172 poziva na telefonskoj liniji

V.M.

13. 08. 2020. u 13:36

POLICAJCI Državne agencije za istrage i zaštitu BiH(Sipa) prošlom mesecu registrovali su 172 poziva na telefonskoj liniji „Krimolovci“, od kojih je šest bilo sa korisnim informacija o počinjenim ili planiranim krivičnim delima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obaveštajnih izveštaja.

ВРЕДНИ „КРИМОЛОВЦИ“: Примљено 172 позива на телефонској линији

Foto: D. Pozderović

Pored toga, putem elektronskog obrasca za prijavu krivičnog dela primljeno je 68 prijava, od kojih je 8 sa korisnim informacijama o počinjenim ili planiranim krivičnim djlima i počiniocima, na osnovu kojih je sačinjeno isto toliko kriminalističko-obaveštajnih izvještaja.

-Najveći broj informacija odnosio se na krivična dela sa opojnim drogama u vezi, zloupotrebom službenog položaja i ostalim krivičnim delima -kaže Luka Miladinović, portparol Sipe. - Od ukupnog broja primljenih informacija putem „Krimolovaca“ i elektronskog obrasca, 12 je prosleđeno na dalje postupanje nadležnim policijskim organima u Bosni i Hercegovini, a po dve je postupala i SIPA.

U julu je primljeno 28 povratnih informacija od nadležnih policijskih i drugih organa koje se odnose na ranije prijave.Pored toga, policajci Sipe dali su 23 saveta građanima, koji su ih kontaktirali putem anonimnog i besplatnog telefonskog broja „Krimolovci“ – 080 020 505.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!