SNAŽNA OLUJA PROTUTNJALA KROZ HRVATSKU: U Karlovcu i Dugoj Resi padao grad veličine oraha, pijavica u Umagu čupala stabla (VIDEO)

Tanjug

04. 08. 2020. u 09:40

OLUJNO nevreme zahvatilo je u ponedeljak Hrvatsku - najpre Istru, gde je snažan vetar, praćen pijavicama, rušio stabla u Umagu, dok je u Karlovcu i Dugoj Resi padao grad veličine oraha.

СНАЖНА ОЛУЈА ПРОТУТЊАЛА КРОЗ ХРВАТСКУ: У Карловцу и Дугој Реси падао град величине ораха, пијавица у Умагу чупала стабла (ВИДЕО)

Foto: Hrvatska

U snažnom pljusku, prećenom gradom, vetrom i grmljavinom, ostećeno je mnogo kuća, automobila i useva, a sa zgrade Pučkog otvorenog učilišta u Dugoj Resi vetar je skinuo limeni krov.

U karlovačkoj Javnoj vatrogasnoj brigadi rekli su za Hinu da je na terenu desetak ekipa profesionalnih i dobrovoljnih vatrogasaca kako bi se što pre kuće zaštitile najlonom da bi se izbegla naknadna šteta.

Hrvatski portal Index navodi da je grad u pojedinim mestima bio veličine jajeta i oraha, posebno u Dugoj Resi.

Olujno nevreme je najpre zahvatilo zapadnu obalu Istre.

Tokom dana na području Istre bilo je lokalnih pljuskova, a popodne se razvilo snažno nevreme na moru, koji je zahvatilo Italiju i šire riječko područje.

U Novigradu i Taru od siline nevremena srušena su brojna stabla i saobraćajni znakovi, a u Umagu je duvao vetar brzine od oko 150 kilometara na čas.

Olujno nevreme u Umagu, praćeno pijavicama, takođe je čupalo stabla.

Državni hidrometeorološki zavod objavio je danas narandžasti nivo upozorenja za riječku regiju i Istru.

DHMZ je građane upozorio na nevreme praćeno grmljavinom, koje može da prouzrukuje veliku štetu i pozvao ih da se zaštite od munja.

- Moguća su oštećenja na imovini i na drveću. Moguće su lokalne bujične poplave, olujni udari vetra i grad. Mogući su prekidi u aktivnostima na otvorenom i u saobraćaju - saopštili su iz DHMZ-a.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere