ZAPLENJENI EVRI KOD NARKO DILERA U BiH: Dosta lažnih novčanica

V. Mitrić

31. 07. 2020. u 13:38

POLICAJCI Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) sproveli su operativnu akciju „Ski“ po naredbi Tužilaštva Bosne i Hercegovine, u okviru koje su nakon višemesečne istrage uhapsili pripadnike grupe za organizovani kriminal, koji se dovode u vezu sa međunarodnim transportom droge na području Crne Gore, Bosne i Hercegovine, Republike Hrvatske, Poljske i Savezne Republike Nemačke.

ЗАПЛЕЊЕНИ ЕВРИ КОД НАРКО ДИЛЕРА У БиХ: Доста лажних новчаница

Foto: D. Pozderović

- Te osobe osumnjičene su da su počinili krivično delo organizovanii kriminal sa  neovlašenim prometom drogama - kaže Luka Miladinović, portparol SIPA.

U okviru operativne akcije od organizatora grupe  privremeno je oduzeto oko 500.000 KM u različitim apoenima, tri skupocena  vozila, različito oružje i municija, kao i dve novčanice u iznosu od 50 evra.

Takođe, oduzeto je i jedno skupoceno vozilo za koje je utvrđeno da je ukradeno u Saveznoj Republici Nemačkoj, određena količinae droge i 43 novčanice u apoenima od 500 evra. 

Veštačenjem privremeno oduzetih novčanica, pre dva dana, utvrđeno je da su 43 novčanice u apoenu od 500 EUR i dvije novčanice u apoenu od 50 evra falsifikovane.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

U KUMROVCU OBELEŽEN DAN MLADOSTI: Policija skidala partizanske kape