PRVO OGLAŠAVANJE MILANOVIĆA NAKON VESTI KOJA JE UZDRMALA HRVATSKU

Марија Стевановић
Marija Stevanović

15. 03. 2024. u 17:08

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović oglasio se na svom Fejsbuk nalogu, gde je uputio poruku građanima Hrvatske.

ПРВО ОГЛАШАВАЊЕ МИЛАНОВИЋА НАКОН ВЕСТИ КОЈА ЈЕ УЗДРМАЛА ХРВАТСКУ

Foto: Tanjug/AP

"Drage građanke i građani, Hrvatice i Hrvati, odlučio sam kandidovati se kao nezavisni i nestranački kandidat na listi SDP-a na izborima za Hrvatski sabor koji će se održati 17. aprila ove godine.

Nakon izborne pobede u koju sam siguran, odstupiću sa svoje dužnosti Predsednika Republike i uz potporu nove većine u Hrvatskome saboru preuzeti odgovornost za vođenje Vlade Republike Hrvatske. Do preuzimanja nove dužnosti, nastavljam obavljati svoju dužnost predsednika Republike Hrvatske u skladu sa svojim ustavnim obvezama i dužnostima", napisao je Milanović.

Podsetimo, Milanović se, par sati nakon što je objavio iznenađujući datum izbora u Hrvastkoj, iznenada pojavio u centru Zagreba na pres konferenciji SDP-a zajedno sa Peđom Grbinom.

- Čas je kucnuo na moja vrata, nametom stanovitog Turudića. To nije kap koja je prelila čašu nego septičku jamu. Svi legalni i legitimni načini pokušaja da se to dokine i spreči su završili sa još većim zulumom. Došlo je vreme da se konj osedla. Okupićemo saborsku većinu za vladu nacionalnog spasa i punog gasa krenuti u čišćenje smeća koje je AP ostavio iza sebe. Reke pravde dolaze. Obećavam odlučnu i čistu vlast. Zabranićemo im povratak na dugo. Pozivam sve stranke na okupljanje - rekao je, između ostalog, na pres konferenciji Milanović. 

BONUS VIDEO:

PRVI PUT U JAVNOSTI - KOMPLETAN SPISAK IMENA I PREZIMENA: BIA izdaje publikaciju

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!