PO UZORU NA EVROPSKE ZEMLJE: Hrvatska uvodi trinaestu penziju

Najverovatnije će penzioneri dobiti 5 evra za godinu staža, a dodatak će se isplaćivati jedanpu godišnje.

ПО УЗОРУ НА ЕВРОПСКЕ ЗЕМЉЕ: Хрватска уводи тринаесту пензију

D.N.

Hrvatski penzioneri mogli bi uskoro da dobiju dodatak koji se naziva "trinaesta penzija", po uzoru na evropske države. Predlog je penzionerskih udruženja da dodatak bude 10 evra za godinu staža, dok država predlaže 5 evra. Isto tako penzioneri traže da dodatak ne bude operozovan i da bude sastavni deo penzije.

Većina evropskih država isplaćuje neki oblik trinaeste penzije, bilo u iznosu jedne pune penzije ili kao trajni dodatak najčešće u obliku "božićnice". Neke su se zemlje odlučile da trinaesta penzija bude podeljena na tri dela, u decembru, pre Vaskrsa i pred godišnje odmore.

Hrvatski budžet ne omogućuje da penzioneri dobiju punu penziju, pa će se ići na sistem u kojem odlučuju godine staža. Moguće je da penzioneri dobiju dodatak pred ovogodišnje parlamentarne izbore koji će biti verovatno u maju.

BONUS VIDEO - RUSI UNIŠTILI PRVI ABRAMS: Američki tenk u plamenu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)