PLENKOVIĆ GAZI PO DOSTOJANSTVU HRVATA: Bura između predsednika i premijera ne prestaje

Милица Шкорић
Milica Škorić

16. 02. 2024. u 17:12

HRVATSKI predsednik Zoran Milaović ponovo je danas optužio premijera Andreja Plenkovića da je lagao svih ovih dana i da nastavlja da laže.

ПЛЕНКОВИЋ ГАЗИ ПО ДОСТОЈАНСТВУ ХРВАТА: Бура између председника и премијера не престаје

Foto: Tanjug/Hina/Mario Strmotić/Edvard Sušak

Kako je naveo, Plenković gazi po dostojanstvu hrvatskih građana.

Komentarišući upad policije u Ministarstvo kulture, Milanović je novinarima u Sibinji rekao da su oni tamo po nalogu Evropskog javnog tužioca, a da smo, kako je rekao, čuli od Plenkovića i sudije Ivana Turudića, da EPPO treba ukinuti.

Osvrnuvši se na izjavu Plenkovića da je on, kao premijer trebalo da reaguje na sudiju Ivana Turudića 2015., Milanović kaže da "jedan propust, ne uključuje drugi i da to nije izgovor".

- To je bezobrazluk jer smo se poslednjih dana nagledali gaženja ljudskog dostojanstva - rekao je Milanović koji predviđa da se Plenkoviću diže oluja i da će to kako kaže, biti prilika da vidi kako je kada se gazi po dostojanstvu hrvatskih građana.

- Ovo je pljuvanje u lice Hrvatima koji imaju dve vijuge. Juče su ga (Turudića) opet ulovili, izgleda da ga je (Zdravko) Mamić dovezao na RTL, kako slatko! Ne radi se o redukovanoj izjavi, već o presnoj seljačkoj laži - kazao je Milanović.

Podsetio je da su sudije protiv Turudića pokrenule postupak za kršenje kodeksa, što je jedan krak potrebnog postupanja, a radilo se o krivičnom delu i to je istragu.

- I još bezobrazno laže i sluđuje ljude na televiziji. Ovo je povreda elementarnih etičkih pravila igre - rekao je Milanović.

BONUS VIDEO: OVE IZJAVE VUČIĆA SU CENZURISALI HRVATSKI MEDIJI - Smetala im dva odgovora predsednika Srbije

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

RUSIJA JE ZGROŽENA: Ovo je najnoviji uslov za Ruse da bi učestvovali na Igrama Pariz 2024