VRAĆAJU "KOKA-KOLU": Hrvatska i austrijska policija intenzivno istražuju aferu trovanja

"AFERA trovanje" u Hrvatskoj stalno dobija neočekivani zaplet, nakon što je zvanično utvrđeno da je samo jedna boca mineralne vode "romerkvele" prodana u Rijeci sadržavala neko sredstvo koje je moglo izazvati probleme sa grlom.

ВРАЋАЈУ КОКА-КОЛУ: Хрватска и аустријска полиција интензивно истражују аферу тровања

Foto Ž. Knežević

Hrvatska policija u saradnji sa austrijskom nastavlja intenzivnu istragu, a na rafove prodavnica vratile su se boce "koka-kole".

Ipak, mnogo je nerazjašnjenih događaja u nekoliko poslednjih dana na koje javnost još nije dobila pravi odgovor. Policija demantuje da se prekasno krenulo sa istragom nakon što se više od trideset građana žalilo kod lekara na probleme.

Najteži je slučaj muškarca koji se leči u Zagrebu, a u Rijeci je zadobio posle konzumacije mineralne vode teške ozlede u grlu. Nema odgovora ni šta je uzrok smetnjama devetogodišnjeg dečaka koji je popio sok koji proizvodi kompanija sa kojom se povezuju svi slučajevi i slučaj još jednog Riječanina koji je imao isto probleme nakon konzumacije.

Voda i mleko

TOKSIKOLOG Radomir Kovačević izjavio je juče povodom trovanja mineralnom vodom u Hrvatskoj, da je neophodno da se gleda klinička slika i da, ukoliko se pokaže da došlo do trovanja, neophodno dosta vode i mleka.

- Nikako primenjivati agresivne metode lavaže, ispiranje želuca, nikakve antidote...

Opšti je utisak da je stvoren haos u komunikaciji i da je tako proširen strah među građanima. Loše i zakasnele su komunikacije vodećih ljudi institucija koje su se morale angažovati da reše ovaj neobični slučaj u kojem je bilo svega, od pokušaja da se zataškaju slučajevi koji izazivaju sumnju na trovanje do verovatnog glumljenja trovanja kod izvesnog broja građana sa namerom da se dođe do odštete.

Najgore od svega je da i sada nadležne institucije ne otkrivaju sve što se zna u "aferi trovanje", pa se društvenim mrežama ponovo šire i informacije i dezinformacije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZNENADNA SMRT: Preminuo Danilo Dončić