KRITIČNO U SLOVENIJI: Mura probila nasip, evakuisano nekoliko sela

Tanjug

06. 08. 2023. u 00:30

NASIP duž reke Mure u istočnoj Sloveniji kod Dolnje Bištice je pukao i nekoliko sela se evakuiše, saopštila je večeras Uprava za civilnu zaštitu i pomoć u katastrofama.

КРИТИЧНО У СЛОВЕНИЈИ: Мура пробила насип, евакуисано неколико села

Foto: Društvene mreže

Komandant civilne zaštite Srečko Šestan, rekao je za TV Slovenija da se situacija pogoršava jer je rupa u nasipu sve veća.

-Inženjerske službe pokušavaju da zapuše rupu, ali ne uspevaju sa mehanizacijom koju imaju na raspolaganju, rekao je on, prenosi agencija STA.

Prema njegovim rečima, istražuju se mogućnosti bacanja betonskih blokova iz helikoptera, što otežavaju vremenske prilike.

Šestan je rekao da je evakuacija naređena jer je to jedini način da se spreče žrtve.

-Ako voda počne da plavi zemlju, nasip će se urušiti i talas vode će proći kroz deset sela, rekao je on.

Mura trenutno ima drugi najveći vodostaj zabeležen u istoriji. Uzvodno u Austriji nivo vode i dalje raste.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!