STIŽE OLUJNO NEVREME: Na snazi upozorenja za skoro celu Hrvatsku

Novosti online

01. 08. 2023. u 08:11

ŽUTI meteoalarm je izdat za pet regija u Hrvatskoj, a kako piše Večernji, u upozorenju se navodi da su lokalno mogući obilniji pljuskovi praćeni grmljavinom i pojačanim vetrom.

СТИЖЕ ОЛУЈНО НЕВРЕМЕ: На снази упозорења за скоро целу Хрватску

Foto: Profimedia

Prema prognozi DHMZ-a vreme će pre podne biti pretežno sunčano, ujutro na kopnu lokalno kratkotrajna magla.

Zatim postupan porast naoblačenja sa zapada. Kasno po podne se ponajpre na severnom Jadranu i severozapadu unutrašnjosti očekuje mestimična kiša i pljuskovi s grmljavinom, lokalno moguće jače izraženi, a uveče i u noći na sredu proširiće se na istok i jug. Vetar većinom umeren jugozapadni i jugoistočni, uveče uz pljuskove prolazno jak severni. Na Jadranu južni i jugozapadni u okretanju na jugo. Najviša dnevna temperatura od 27 do 31, na moru od 30 do 33°C.

U utorak najpre pretežno sunčano, uz jugo i vruće i sparno, pa sve oblačnije, potkraj dana i u noći na sredu česti pljuskovi s grmljavinom, ponegde i olujno nevreme. Dugotrajnije stabilizacije širom Hrvatske nema ni u nastavku sedmice, ali se za nju znatno povećava verovatnoća u drugoj i tećoj polovini avgusta, javlja HRT.

 - U sredu u unutrašnjosti postupno smirivanje, a povremene mestimične kiše još može biti uglavnom u unutrašnjosti Dalmacije. U četvrtak pretežno sunčano i vruće, a u petak sa zapada novo jače naoblačenje, pljuskovi i grmljavina.

Na Jadranu u sredu i četvrtak većinom suvo, te barem delimično sunčano, a u petak će nova promena vremena najpre zahvatiti severni deo, te se do kraja dana proširiti na veći deo obale. Ponegde je moguće i olujno nevreme. Duvaće većinom umereno i jak jugo - prognozirao je za HRT mr sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

PANIKA ZBOG TAJFUNA: Rafovi u prodavnicama prazni

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

PALA ODLUKA! Evo koga je Novak Đoković odabrao za trenera, masters u Rimu sve otkrio (VIDEO)