"KAO DA SE TLO OTVARA I ČUJE GRMLJAVINA U ZEMLJI" Građani Rijeke uplašeni nakon zemljotresa

Novosti onlajn

29. 07. 2023. u 22:00

ZEMLjOTRES jačine 4 stepena pogodio je danas Sloveniju. Kako prenosi Seizmološki zavod (EMSC) epicentar je bio na 15 kilometara od Ilirske Bistrice u Sloveniji i 23 kilometra od Rijeke u Hrvatskoj.

КАО ДА СЕ ТЛО ОТВАРА И ЧУЈЕ ГРМЉАВИНА У ЗЕМЉИ Грађани Ријеке уплашени након земљотреса

Foto: Printscreen/Tviter/@LastQuake

Građani Rijeke osetili su jako podrhtavanje, prenosi "Blic"

Da je zemljotres bio jak svedoče i građani.

- Jako se osetio. Kao da se tlo otvara. Grozan osećaj. Ne pamtim kad je bilo ovako jako. Dobro nas je prestrašilo.

- Jaka dva brza udarca, kao da je eksplozija. Nije bilo baš prijatno. Kratko i žestoko. Stakla su se tresla, bubnjalo je i fino zaljuljalo neboder... Prilično jako podrhtavanje i kao da je grmljavina iz dubine zemlje. I potrajalo je baš.

- Osetio se i u Kastavu u Hrvatskoj. Veoma jak potres, čuli se prozori kako se tresu.

- Sedela sam na kauču u hrvatskom naselju Omišlja kad sam odjednom osetila vibracije. Ništa nije oštećeno, ali me je uplašilo dovoljno.

- Tutnjava i vibracija u Viškovu, Hrvatska.

- Zatreslo dobro u Rupi.

Seizmografi slovenske Državne mreže seizmičkih opservatorija u 19.34 časova zabeležili su potres magnitude 3,9 stepeni. Prema prvim podacima, epicentar potresa bio je 12 kilometara severoistočno od Jelšana, javlja Agencija za zaštitu okoline, a prenosi RTV Slovenija. Udaljenost između Rijeke i Jelšana je oko 30 kilometara.

Nova TV javlja da trenutno nema informacija o štetama u Rijeci i okolini.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!