PAO GRAD VELIČINE JAJETA: Jako nevreme pogodilo Sloveniju

Novosti online

21. 07. 2023. u 14:49

JAKO nevreme praćeno olujnim vetrom i gradom pogodilo je Sloveniju.

ПАО ГРАД ВЕЛИЧИНЕ ЈАЈЕТА: Јако невреме погодило Словенију

Foto: Facebook/Meteoinfo Slovenija/Tončka Bartol

Prvi talas nevremena već je zahvatio veći deo Slovenije, a još jedan jači očekuje se večeras. Građani mogu da očekuju jače grmljavinske oluje, pljuskove i grad, posebno u južnom delu.

Nešto posle deset časova snažno nevreme premestilo se iznad Loškog potoka, a Travnik je pogodio jak grad veličine jajeta.

Meteorološke službe su za danas izdale narandžasto upozorenje za celu Sloveniju zbog vremenskih nepogoda.

Podsetimo, nevreme koje je u četvrtak po podne zahvatilo Sloveniju, najviše štete napravilo je u Celju, a narandžasti alarm je i dalje na snazi u celoj zemlji, piše 24ur.

U pojedinim delovima Slovenije i dalje je u prekidu snabdevanje električnom energijom, prenosi TV Slovenija. Kako se navodi, u Celju je pao gušći grad, a orkanski vetar i pljuskovi najveću štetu naneli su u Vojniku.

Vatrogasci su intervenisali u više od 40 opština, a nevreme je izazvalo dodatne probleme na putevima između Koruške i Štajerske.

Prema podacima Uprave za zaštitu i spasavanje, nadležni su zbog nevremena od juče kasno po podne intervenisali u više od 40 opština u Gorenjskom, Štajerskom, Zasavju, Dolenjskom i Posavju.

Najviše su pogođena područja regionalnih centara za informisanje Brežice, Kranj, Ljubljana, Maribor, Murska Sobota, Ptuj, Slovenj Gradec, Novo mesto i Celje, gde je nevreme najviše besnelo.

U Vojniku nevreme je uništilo više od 50 krovova kuća, prijavljen je veliki broj oborenih stabala, a pokrenulo se i klizište koje je oštetilo jedan stambeni objekat.

(Telegraf)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave