HOĆE LI BITI PRAVOG LETA? Meteorolog otkriva do kada će grmljvinsko nevreme besniti nad Jadranom

Novosti online

01. 07. 2023. u 19:17

VEĆI deo našeg regiona od prethodne noći i jutra nalazi se na udaru snažnih grmljavinskih oluja i obilnih pljuskova.

ХОЋЕ ЛИ БИТИ ПРАВОГ ЛЕТА? Метеоролог открива до када ће грмљвинско невреме беснити над Јадраном

Foto: Printskrin/Jutjub/ Budva 1

Obilne padavine još sinioć su zahvatile severni deo Jadrana, da bi se od današnjeg jutra proširile i na oblast južnog dela Jadrana.

Veći deo dana, Dalmaciju, Hercegovinu i Crnu Goru pogađaju veoma obilni pljuskovi, koji su praćeni grmljavinskim olujama i nepogodama. Najkritčnija situacija bila je tokom prepodena na području Mostara, a u toku poslepodneva na području Boke Kotorske, pri čemu su veoma obilni pljuskovi poplavili područje Herceg Novog i Tivta, ali i brojnih drugih mesta. Pljuskovi su poplavili i aerodrom u Tivtu.

Zabeleženo je i više stotina udara gromova, bujice su se slivale sa okolnih brda i litica, pri čemu je veoma otežano i odvijanja saobraćaja

Kako kaže meteorolog Đorđe Đurić, do kraja dana novi snažni grmljavinski sistemi obrušiće se sa Jadranskog mora na šire područje Budve i Cetinja, a potom i na Bar i južnija mesta, uz ekstremno obilne pljuskove, jaka električna pražnenja, olujni vetar, lokalno i grad. Na nekim lokacijama očekuje se da padne za sat vremena i više od 50 mm kiše po kvadratnom metru, a na mnogim mestima na primorju danas je palo više kiše nego što u proseku padne tokom celog jula.

Kiša i lokalni pljusklovi sa grmljavinom širom Crne Gore, Dalmacije i Hercegovine očekuju se i tokom večeri i noći, ali i sutrašnjeg dana, naročito na području crnogorskog primorja. Ipak, tokom noći i sutrašnjeg dana očekuje se postepeno smirivanje vremena i ne bi trebalo da se ponovi današnja situacija, a potpuno razvedravanje očekuje se u nedelju pred kraj dana i tokom večeri.

Dakle, zbog veoma opasnih vremenskih pojava, na crnogorskom primorju preporučuje se ogromna opreznost.

Povratak leta i sunčanog vremena očekuje se od ponedeljka.

Inače, grmljavinski sistem sa Jadranskog mora nije zaobišao ni Srbiju, pa je tokom poslepodneva preko Crne Gore stigao i do Srbije i delovima zemlje doneo jake grmljavinske oluje, poplave i bujice.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: UKUPNO 30 AUTOMOBILA, A NE KOLONA: Kako su na N1 lažno predstavili šta se dešava na protestu

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!