"NISMO ZABORAVILI POMOĆ BEOGRADA": Građani Sarajeva i BiH žele da daju krv ranjenim u pucnjavi u školi

Novosti online

04. 05. 2023. u 14:44

NAKON jučerašnjeg masakra u Beogradu na društvenim mrežama se pojavio apel za davanje krvi, i to prvenstveno nulta negativne krvne grupe, za decu ranjenu u pucnjavi u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru.

НИСМО ЗАБОРАВИЛИ ПОМОЋ БЕОГРАДА: Грађани Сарајева и БиХ желе да дају крв рањеним у пуцњави у школи

Foto: B. B.

Građani su se odazvali pozivu sa mreža i zabeleženi su redovi kod Doma zdravlja Novi Beograd i u samom Zavodu za transfuziju.

Povodom ovih informacija i strašnog događaja u Beogradu, novi premijer Federacije BiH Nermin Nikšić izjavio je danas kako su se javili dobrovoljni davaoci krvi koji su spremni da odu u Beograd ukoliko postoji potreba i da doniraju krv.

- Javili su mi se iz Udruženja dobrovoljnih davalaca krvi i obaviću razgovor da vidim da li je potrebno kao federalna vlada da se pomogne Beogradu. Sarajevo nije zaboravilo ono što su nama iz Beograda kao pomoć slali tokom pandemije i javili su se ako je potrebno da im se izađe u susret - dodao je Nermin Nikšić, novi premijer FBiH.

Premijer Nikšić uputio je juče telegram saučešća premijerki Srbije Ani Brnabić povodom tragedije koja se dogodila u osnovnoj školi u Beogradu, preneo je radiosarajevo.ba.

BONUS VIDEO: SREDNjOŠKOLCI ODAJU POČAST ŽRTVAMA MASAKRA: Pale sveće i ostavljaju cveće ispred škole na Vračaru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024