EVAKUISANO 500 STANOVNIKA: U Rijeci sutra neutralizacija zaostale mine

Novosti online

18. 03. 2023. u 23:59

OKO 500 stanovnika Rijeke koji žive u blizini Riječke luke, iz koje će se u nedelju ukloniti i neutralizovati zaostala protivbrodska mine iz Drugog svetskog rata, u subotu je iz predostrožnosti evakuisano .

ЕВАКУИСАНО 500 СТАНОВНИКА: У Ријеци сутра неутрализација заостале мине

Foto arhiva

Stanari su danas evakuisani iz zone neposredne potencijalne opasnosti u slučaju aktiviranja zaostale protivbrodske mine, koja je ukopana u morsko dno Riječke luke.

Načelnik Štaba civilne zaštite Grada Rijeke Hinko Mance rekao je večeras Hini da je do 21 sat evakuisan najveći deo stanara. Mance je kazao da su iz luke privremeno premeštena sva plovila, sav saobraćaj u zoni opasnosti biće obustavljen nakon 22 sata, parkirališta zatvorena, a Riječki zaliv se zatvara se za plovidbu.

U nedelju će na snazi biti i zabrana zone letova iznad riječke luke, posebno za dronove.

Potpuna evakuacija zbog bezbednosti i zaštite ljudskih života podrazumeva i obustavu rada svih privrednih,ugostiteljskih i ostalih delatnosti, a trajaće do nedelje kasno poslepodne ili uveče, kada neutralizacije mine bude završena.

Složena akcija uklanjanja i neutralizacije mine koja je na morskom dnu u rečkoj luci zaostala iz Drugog svjetskog rata, počeće u nedelju rano ujutro, a mina će se plovilom prevesti na predviđenu lokaciju u Riječkom zalivu i neutralizovati.

Početak i kraj akcije biće obležen sirenama početka, odnosno prestanka opasnosti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RUSI RASPOREĐUJU UBITAČNE RAKETE NA OSTRVU: Jačaju snage usmerene na vernog američkog saveznika, oglasio se Šojgu