NESPORAZUM NA RELACIJI LJUBLJANE I RIMA: Slovenci ne žele italijanske policajce na granici

Slovenačka vlast protiv se italijanskom predlogu da na granicama budu zajedno policajcii carinici dve države i insistira da kontrolu nad slovenačkom granicom imaju samo domaći ljudi.

НЕСПОРАЗУМ НА РЕЛАЦИЈИ ЉУБЉАНЕ И РИМА: Словенци не желе италијанске полицајце на граници

Foto: EPA

Za vreme posete italijanskog šefa diplomacije Antonia Tajanija Slovenci su kategorični da njihovi policajci i carinici čuvaju granicu i ne pristaju da predloge Rima da to rade zajedno sa Italijanima. Budući da su dve zemlje u Šengenu, a sada je i Hrvatska, posao granične policije više nije zahtevan i samo je prioritet čuvati granicu od ilegalnih ulaska imigranata. Slovenci smatraju da sami mogu najbolje obaviti taj posao.

- Slovenija i Italija su povezani, pa želimo da u duhu dobrosusedskih poslova rešimo sve probleme - kaže slovenačka ministarka spoljnih poslova Tanja Fajon, time da dve države nisu rešile pitanje oduzetih umetnina za vreme Drugog svetskog rata, a stalno Italijan otvaraju temu sudbine ezula.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)