ZA NAPAD NA DECU I RODITELJE JEDNOMESEČNI PRITVOR: Sud u Sarajevu na teret huliganima stavlja samo nasilničko ponašanje

S. M.

19. 01. 2023. u 07:00

OPŠTINSKI sud u Sarajevu odredio je jednomesečni pritvor sedmorici osumnjičenih, koji su uhapšeni zbog napada na roditelje dece iz Srbije koja su učestvovala na međunarodnom fudbalskom turniru u ovom gradu, dok su trojici uhapšenih određene mere zabrane.

ЗА НАПАД НА ДЕЦУ И РОДИТЕЉЕ ЈЕДНОМЕСЕЧНИ ПРИТВОР: Суд у Сарајеву на терет хулиганима ставља само насилничко понашање

Foto M. Regoje

Kako su naveli iz suda, pritvor je određen za Harisa D., Aldina T., Ensara H., Armina H., Eldara Ba., Belmina O. i Eldara Be. koji su osumnjičeni za nasilničko ponašanje, rečeno je u ovoj pravosudnoj instituciji.

- Preostaloj trojici osumnjičenih, odnosno Benjaminu H., Mersidu P. i Sedinu K. izrečene su mere zabrane sastajanja sa određenim licima, na način da im se zabranjuje da na bilo koji način međusobno posredno i neposredno komuniciraju sa sedmoricom pritvorenih i da im se približe na razdaljinu manju od 100 metara - istakli su iz suda.

Svi uhapšeni su iz Sarajeva i starosti su od 20 do 28 godina.

Kao što smo već pisali, jedna osoba iz Beograda povređena je nožem u hotelu u sarajevskom naselju Ilidža kada je u subotu, 14. januara, napadnuta grupa roditelja mladih srpskih fudbalera Fudbalskog kluba Zvezdara koji su učestvovali na međunarodnom turniru. Napadači su došli u hol hotela gde su odseli mladi fudbaleri i njihovi roditelji i tu napali grupu roditelja. Napad se nastavio i ispred hotela gde je jedan od roditelja uboden dva puta nožem.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ETO, JAVLJA MI SE! Kako je Novak Đoković šokirao novinarku CNN-a