"SVE NAM JE UNIŠTENO I PROPALO" Srbi u FBiH kažnjeni zato što su podržali Dejtonski mirovni sporazum

Novosti online

21. 11. 2022. u 22:09

SRBI u Federaciji BiH nemaju nikakva prava, a koliko su zapostavljeni pokazuje infrastruktura Drvara, Glamoča i Bosanskog Grahova, gde je i posle 27 godina od rata sve uništeno i porušeno, izjavio je Srni predsednik Udruženja proteranih građana opštine Drvar Mile Marčeta.

СВЕ НАМ ЈЕ УНИШТЕНО И ПРОПАЛО Срби у ФБиХ кажњени зато што су подржали Дејтонски мировни споразум

Foto: D. Pozderović

- Srpski povratnici u FBiH ispali su potrošni materijal - sve nam je uništeno i propalo, nemamo nikakvih prava ni posle toliko godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma - naveo je Marčeta.

Prema njegovim rečima, činjenica je da su Srbi u FBiH "kažnjeni" upravo zato što su podržali Dejtonski mirovni sporazum.

- U narednom periodu napravićemo jedan okrugli sto na koji će biti pozvani predstavnici vlasti na svim nivoima u BiH da bi se dalo do znanja koliko teško žive Srbi u FBiH - rekao je Marčeta i dodao da će biti uporni u tome da Dejton bude poštovan.

Punih 27 godina navršilo se danas od kada je u američkoj bazi Rajt Peterson u Dejtonu parafiran Opšti okvirni sporazum za mir u BiH i njegovih 12 aneksa, čime je okončan rat u BiH i uspostavljen njen ustavno-pravni poredak.

Ovim sporazumom stvorena je državna zajednica BiH sastavljena od dva entiteta, Republike Srpske i Federacije BiH, koji su potpisnici svih aneksa.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri