DODIK: Nastavićemo sa vraćanjem nadležnosti

Novosti online

21. 11. 2022. u 21:59

PREDSEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da je obeležavanjem parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma Srpska pokazala da je samostalna u donošenju odluka.

ДОДИК: Наставићемо са враћањем надлежности

Milorad Dodik, Foto V. Tripić

- Odlučivaćemo i o obeležavanju mnogih drugih dana na način kako mislimo da odgovara našem načinu života i ustavno-pravnom položaju - naveo je Dodik.

Dodik je rekao da Republiku Srpsku ne zanima šta se radi u Federaciji BiH.

- Šta rade u FBiH to me odavno ne interesuje, osim u slučaju ako ugrožava nas. Dejtonski sporazum ne moramo više da čvrsto držimo, jer su ga drugi urušili do mere da je nepopravljiv i videćemo kako će se stvari odvijati - dodao je Dodik.

Naglasio je da je važno što je Republika Srpska čvrsta i stabilna.

- Nema više nelagode kada stranci nešto traže. Znamo šta hoćemo, a to je naša Republika i da nam se da ustavna BiH ili ćemo iz nje izaći kada procenimo. Jedina uspešna politika jeste biti legitiman i legalan u smislu poštivanja Ustava - kaže Dodik.

Navodi da Republika Srpska ništa nije uradila na štetu BiH i poštuje Ustav BiH.

- Za razliku od ovoga, na štetu Republike Srpske je mnogo urađeno. U svakom slučaju Republika Srpska je spremna da se bori za ustavnost. Nastavićemo sa vraćanjem nadležnosti kao što je priča o agenciji za lekove - rekao je Dodik.

(RTRS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona