NOVA STRAŠNA NESREĆA U HRVATSKOJ: Sudar automobila iz Francuske i Austrije

Novosti online

08. 08. 2022. u 22:27

NA PUTU od Gornje Ploče prema Udbini, u sudaru dva automobila, sa državljanima Francuske i Austrije, povređeno je šest osoba, a vozač iz Francuske naknadno je od zadobijenih povreda preminuo u bolnici u Gospiću.

НОВА СТРАШНА НЕСРЕЋА У ХРВАТСКОЈ: Судар аутомобила из Француске и Аустрије

Foto: EPA

Sudar se dogodio oko 15 časova, a zbog uviđaja i sanacije puta, saobraćaj je bio u prekidu do 19.40 sati kada je normalizovan.

Direktorka bolnice u Gospiću, Sandra Čubelić, rekla je da je njima dovezeno šest pacijenata iz te saobraćajne nesreće, od kojih je petoro francuskih državljana.

- Vozač iz Francuske dovezen je bez svesti i bez reakcije zenica, pa je, uprkos reanimaciji, podlegao povredama i biće upućen na obdukciju - rekla je Čubelić.

NJegova supruga, sin, ćerka i još jedan mladić takođe su povređeni, od kojih je 15-godišnji sin zadobio prelome lobanje i karlice, te je zbog težina povreda prevezen na hirurgiju zagrebačke Klinike za dečije bolesti.

Ostalih četvoro pacijenata je hospitalizovano u Gospiću, jedna osoba sa teškom povredom, a troje za sada imaju lake telesne povrede, s mogućnošću prekvalifikacije u teže.

Francuski državljani su se vozili u Ford Fokusu francuske registracije, a austrijski u Mercedesu zagrebačke registracije. Tokom uviđaja saobraćaj se odvijao putem prema Gračacu.

(Večernji list)

BONUS VIDEO: Saobraćajna nesreća kod Zvornika

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

LJUDINA: Pogledajte kako je čovek sa štakama spasao povređeno mače u Beogradu (VIDEO)