"SMRT ČETNICIMA, SLOBODA HRVATIMA" Skandal i divljaštvo na komemoraciji za žrtve zločinačke akcije "Oluja" u Deringaju (VIDEO)

Novosti onlajn

03. 08. 2022. u 17:56

SRPSKO narodno vijeće (SNV) danas je organizovalo komemoraciju za sve one koji su izgubili živote, živote svojih bližnjih, domove i zavičaj tokom i u danima nakon zločinačke akcije "Oluja" .

СМРТ ЧЕТНИЦИМА, СЛОБОДА ХРВАТИМА Скандал и дивљаштво на комеморацији за жртве злочиначке акције Олуја у Дерингају (ВИДЕО)

Foto: Printscreen/Jutjub/CROPIX

Ovogodišnja komemoracija održala se u opštini Gračac, u selu Deringaj, u neposrednoj blizini pravoslavne crkve Uspenija Presvete Bogorodice u 11 sati.

Na čelu komemoracije bili su Milorad Pupovac i Vesna Teršelič iz Centra za suočavanje s prošlošću, a komemoraciju je obeležio skandal u režiji Autohtone hrvatske stranke, na čelu sa Draženom Kelemincem, prenosi Dvevno.hr.

Naime, Autohtona hrvatska stranka organizovala je sramni "kontra skup" u Deringaju, pa su se na komemoraciji nevino ubijenim žrtvama zločinačke akcije "Oluja" pristalice ove nacionalističke partije pojavile sa Draženom Kelemincem na čelu, sa parolama i majicama na kojima su bile ispisane sramne poruke. 

Sam Keleminec provocirao je crnom majicom sa jezivim natpisom "Smrt četnicima, sloboda Hrvatima", dok su ostali razvili transparent sa natpisom "Krvavi SRB".

U videu ispod pogledajte kako je izgledao ovaj divljački čin. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri