SUTRA VELIKI OPROŠTAJ OD MATEJA PERIŠA: Drugovi će ovako odati počast tragično nastradalom Splićaninu

Novosti online

22. 05. 2022. u 22:17

U PONEDELjAK uveče u centru Splita sprema se veliki oproštaj od Mateja Periša.

СУТРА ВЕЛИКИ ОПРОШТАЈ ОД МАТЕЈА ПЕРИША: Другови ће овако одати почаст трагично настрадалом Сплићанину

Foto: Nestali.hr/MUP

Budući da je porodica Mateja Periša izrazila želju da sina sahrane u krugu porodice i najbliže rodbine, njegovi prijatelji za sutra uveče spremaju veliki oproštaj od Mateja u centru Splita.

Svi oni koji žele da se oproste od mladog Splićanina čija je nesrćna sudbina ujedinila region moći će to da učine u ponedeljak uveče u centru grada.

Njegov tim, kolege, brodari spremaju veliki ispraćaj u srcu Splita. Oni se spremaju da naprave kolonu čamaca kod splitske Trajektne luke. Takođe, trajekti koji će se tog trenutka naći u blizini trebalo bi da zatrube u znak sećanja na Mateja.

Na ovaj simboličan način žele da se poklone Mateju, a sve bi trebalo da se održi sutra uveče po zalasku sunca. Ovim će svi njegovi sugrađani moći da se oproste od Periša, koji je sa strepnjom i nevericom, ali i nadom, proteklih pet meseci čekao rasplet potrage za Splićaninom.

- Osetili smo da to trebamo to da uradimo, a sigurni smo da bi mu se to svidelo nakon hiljada i hiljada poruka i lepih reči koje su mu na društvenim mrežama ostavili njegovi Splićani, ali i građani širom regije. Želimo da ga ispratimo dostojanstveno, u nadi da će zauvek biti među nama i da nas posmatra sa nekog boljeg i lepšeg mesta. Hvala mu što je prijatelj kakvog samo možemo poželeti. Niko od nas ga nikada neće zaboraviti - rekao je jedan od prijatelja Mateja Periša.

(Mondo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)