NAGRADA RAZBIJAČU ĆIRILIČNIH TABLI: Zoran Milanović odlikovao Tomislava Josića iz Vukovara (VIDEO)

J. KERBLER, od stalnog dopisnika “Novosti” - ZAGREB

11. 05. 2022. u 21:24

HRVATSKI predsednik Zoran Milanović dodelio je odlikovanje Tomislavu Josiću koji se ”proslavio” razbijanjem ćiriličnih tabli u Vukovaru.

НАГРАДА РАЗБИЈАЧУ ЋИРИЛИЧНИХ ТАБЛИ: Зоран Милановић одликовао Томислава Јосића из Вуковара (ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Zagrebački ”Jutarnji list” piše da je Josić odlikovan "Redom hrvatskog trolista" za poslebne zasluge stečene u ratu, a bio je i šef samoproglašenog Štaba za odbranu hrvatskog Vukovara.

Da apsurd bude veći, Josić je pravosnažno osuđen na kaznu od 7.000 kuna zbog vređanja Milanovićevog oca, koji je pre osam godina podneo privatnu tužbu protiv njega.

Zbog razbijanja ćiriličnih tabli u Vukovaru Josić je prvo osuđen na osam meseci zatvora, uslovno na dve godine, a kasnije mu je smanjena kazna na šest meseci, uslovno na godinu dana. Na televiziji je javno vređao Zorana Milanovića i njegovo oca, izjavivši ”kakav otac, takav sin”.

Obavljao je i dužnost predsednika Saveta za branitelje vukovarskog gradonačelnika Ivana Penave i protivio se načinu kako su pripadnici nacionalnih manjina mogli da glasaju na izborima.

- Svi koji su činili strašne zločine nisu procesuirani, svi su abolirani i malo ko je za Vukovar odgovarao. Dozvolili smo Srbiji da sudi nekakve ratne zločine u Beogradu - tvrdi Josić, uz naglasak da je ”broj Srba u Vukovaru i nakon novog popisa stanovnika problem”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ZBOG OVOGA JE ĐOKOVIĆ OTPUSTIO IVANIŠEVIĆA? Da li je ovo kap koja je prelila čašu... (VIDEO)