SKOPLJE NE VIDI PREPREKU: Oglasila se guvernerka - "Nema smetnji za plaćanje gasa u rubljama"

Tanjug

29. 04. 2022. u 16:17

GUVERNERKA makedonske Narodne banka (NBRM) Anita Angelovska-Bežoska saopštila je da ne postoje nikakve regulatorne prepreke za obavljanje finansijskih transakcija u rubljama za plaćanje ruskog gasa, ako to bude potrebno.

СКОПЉЕ НЕ ВИДИ ПРЕПРЕКУ: Огласила се гувернерка - Нема сметњи за плаћање гаса у рубљама

Foto: M. Stančić

- Stvoreni su svi preduslovi i ne vidim da bi trebalo da bude bilo kakvih prepreka za plaćanje na način na koji to bude neophodno - rekla je Angelovska-Bežoska u četvrtak, komentarišući spremnost makedonskih institucija da plaćaju ruski prirodni gas u rubljama, prenela je agencija MIA.

Ona je istakla da je sve što je bilo do centralne banke Severne Makedonije u pogledu regulative već pripremljeno, kako bi se obezbedilo normalno snabdevanje i plaćanje ruskog gasa u rubljama.

- Tokom prošlog meseca izvršena je izmena propisa tako da preduzeća koja su uvoznici gasa nemaju nikakve smetnje u smislu pravovremenog snabdevanja - rekla je Angelovska-Bežoska.

BONUS VIDEO: 

LANSIRANjE "KALIBRA": Rusi objavili snimak udara na ukrajinske položaje

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)