SLOVAČKA POTVRDILA: Otvorili smo račun u rubljama

Novosti onlajn

28. 04. 2022. u 21:43

PREDSEDNIK komiteta za ekonomsku politiku Nacionalnog saveta parlamenta Slovačke Peter Kremski potvrdio je da je Slovačka otvorila račun u rubljama koji bi se koristio za plaćanje ruskog gasa.

СЛОВАЧКА ПОТВРДИЛА: Отворили смо рачун у рубљама

Foto: Piksabej

- Tome se ne treba čuditi, s obzirom da naša zemlja i velike energetske kompanije imaju mnogo računa u raznim bankama. Ne smatram da je to neka značajna informacija - rekao je on, odgovarajući na pitanje o otvaranju računa u rubljama za plaćanje ruskog gasa.

Istovremeno je podvukao da je neophodno da zemlje Evropske unije budu jedinstvene po pitanju plaćanja gasa u rubljama.

Foto AP

- Postoji veliki broj tehničkih detalja koji se moraju rešiti ... Potrebno je da se pronađe jedinstveno rešenje, a kako će se realizovati to je druga stvar. Banka će lako naći način - izjavio je Kremski i dodao da je za to da Slovačka proizvodi prirodni gas u Slovačkoj.

Prvi zamenik ministra ekonomije Slovačke Karol Galek je ranije saopštio da zemlja ima račun u rubljama, ali da još nije aktiviran.

Rusija 85-87 odsto pokriva potrebe Slovačke za prirodnim gasom, dok republika sa svoje teritorije može da obezbedi samo dva odsto svojih potreba.

Prema podacima lista „Fajnenšnal tajms“ , energetske kompanije u Slovačkoj, Austriji, Mađarskoj i Nemačkoj nameravaju da otvore račune u rubljama u „Gasprombanci“ za plaćanje ruskog gasa.

(Sputnjik)

BONUS VIDEO:

POSLEDICE UDARA TOČKE-U: Ukrajinci granatirali Herson - Rusi objavili snimak

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!