ZA NJIH JE SVE TO "ISTOK EVROPE": Hrvatskoj ne pomaže antirusko raspoloženje, turisti otkazuju rezervacije

J. KERBLER - stalni dopisnik iz Zagreba

09. 03. 2022. u 20:19

I DOK se u Hrvatskoj otkazuju sve pozorišne predstave i opere sa ruskim izvođačima ili autorima, sve je prisutnije i antirusko raspoloženje među građanima.

ЗА ЊИХ ЈЕ СВЕ ТО ИСТОК ЕВРОПЕ: Хрватској не помаже антируско расположење, туристи отказују резервације

Foto: Free Images Pixabay

Uprkos tome, Hrvatski sabor je većinom glasova potvrdio kao novog ministra građevine Ivana Paladina kog je opozicija optuživala da je "ruski čovek". On će morati da se odrekne i vlasničkog dela koji ima u projektu obnove bivšeg vojnog odmarališta u Kuparima, zajedno sa ruskim i singapurskim partnerima.

Istovremeno, dubrovački hoteli beleže masovno otkazivanje rezervacija, pa je i upitna turistička sezona na jugu Hrvatske.

- Imali smo rezervacije već od marta, ali sada odustaju ne samo Rusi, već i Amerikanci i Kinezi. Za njih je sve to "istok Evrope" i otkazane su nam gotovo sve rezervacije do septembra" - kaže za "Novosti" Mirko Babić, vlasnik turističke agencije iz Dubrovnika.

U Makarskoj ne žele da kažu koliko su izbeglica primili iz Ukrajine, jer tvrde da bi i to moglo da pokvari sezonu. - Mnogi Ukrajinci su stigli u terencima, imaju tu kuće i vile sa bazenima, pa ih i ne smatramo izbeglicama - govore u Crvenom krstu u Makarskoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (2)

ĐOKOVIĆ GLEDA BRUKU I NE VERUJE: Kakav skandal na Rolan Garosu! Da je Srbin to uradio, već bi leteo kući (VIDEO)