JOŠ JEDAN GAF MILANOVIĆA: Sukobi hrvatskog vrha i na badnji dan u Zagrebu

Jurica Kerbler - Stalni dopisnik iz Zagreba

06. 01. 2022. u 21:37

DOK su na obeležavanje Božića u Zagrebu došli hrvatski premijer Andrej Plenković, predsednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković i brojni ministri izostao je predsednik države Zoran Milanović.

ЈОШ ЈЕДАН ГАФ МИЛАНОВИЋА: Сукоби хрватског врха и на бадњи дан у Загребу

Foto: EPA/FILIP SINGER

Naime, predsednik i premijer se zaobilaze kada god to mogu, a Plenković je poručio da pitaju Milanovića zašto ga nema. ”To je loša poruka što predsednik nije došao”, komentarisao je potpredsednik hrvatske vlade Boris Milošević. ”Mislim da bi bilo dobro da je predsednik danas došao i da se pridružio porukama koje su danas poslane. Nažalost, on je odlučio drukčije i to je njegova odluka”.

Bilo je i ranije da neko iz državnog vrha ne dolazi na proslavu Božića u Zagrebu, ali ovaj put Milanović nije poslao ni svog predstavnika na prijem koji je organizovalo Srpsko narodno veće. Za Pupovca Božić je vreme kada su ljudi radosni i nema razloga da se ta radost pokvari, bez obzira što se ni Milanović nije odazvao. -Onaj ko je smatrao da je trebao da dođe je došao, a on nije stigao i pitajte njega zašto, kazao je predsednik Sabora Jandroković.

Istovremeno čestitku za Božić pismenim je putem uputio Zoran Milanović: ”U nadi da ćemo nastaviti graditi tolerantno hrvatsko društvo u kojemu će za svakoga biti mesta i mogućnosti, koje će sve hrvatske građanke i građani osećati svojim domom, svim pravoslavnim vernicima još jednom čestitam Božić uz tradicionalni pozdrav – Mir Božji, Hristos se rodi”.

Na božićnom prijemu premijer Plenković je najavio intenzivniju obnovu Banije, kao i nastavak procesa da se rasvetli sudbina nestalih i procesuiraju ratni zločinci. Posebna pažnja biće posvećena normalizaciji odnosa Hrvatske i Srbije, kao i da Srbi u Hrvatskoj budu respektovani. Milorad Pupovac govorio je o sudbini Banijaca koji su ostali bez krova nad glavom i bez radnih mesta. -Ostajući bez svega realno je da Banija uvelike postane ničija kuća. Zato na današnji dan i ovako okupljeni trebamo reći da Banija neće postati ničija kuća, već naša kuća. Kuća koja ima ljude.

Na proslavi u Zagrebu bio je Veran Matić, i specijalni izaslanik predsednika Vučića, podsećajući kako je dobra saradnja vlasti Hrvatske i Srbije da se nađe Matej Periš. ”Kako je moguće da nas nesreće spajaju, a normalan život antagonizuje”, rekao je Matić i založio se da se konačno reši pitanje nestalih iz devedesetih godina.

BONUS VIDEO - Božićna čestitka vernicima sa Kule Beograd novog simbola prestonice

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri