NAJVEĆI broj zločina mudžahedina iz odreda "El mudžahedin" dogodio se 1994. i 1995. godine, kada je centrom Službe državne bezbednosti Zenica upravljao bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, izjavio je stručnjak za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević.

prellee

27.12.2021. 14:25

...Rekao je da su u svemu tome Džaferovićevi i Izetbegovićevi ljudi aktivno učestvovali, "rukovođeni idejom stvaranja islamske države, iza čega i dalje stoje". Sve je Galijašević dobro rekao. ISIL je počeo svoju ideju širiti od Bosne i idejnog tvorca Alije Izetbegovića, to Đevad Galijašević uvijek ističe. U Bosni su stranci-muđadehini tu ideju primili i onda je širili širom svijeta. Đaferović je bio u početku svog mandata u Presjedništvu pred dizanjem optužnice, i onda ga je neko sklonio radi boljih odnsa u Presjedništvu.Mislim da je neko urgirao iz vrha Republike Srpske. To je bila velika greška! Ovaj čovjek je morao odgovarati za ratne zločine nad civilima, jer je u ZE-DO kantonu bilo mnogo civilnih žrtava i neko je trebao otići u zatvor. Kad nije procesuiran za ta nedjela, zato bi opet išao u rat. Da je bilo drugačije, NAUČIO BI LEKCIJU i zalagao bi se za mir. Ovako, Srbe samo kažnjavaju a ostalo, pojeo vuk magarca...

Romi

27.12.2021. 18:11

Kad radikalni islamista moze da bude clan predsjednistva,sve to govori da je BiH sve samo ne drzava i nije ni cudo sto dva naroda je ne priznaju kao svoju drzavu.