"DŽAFEROVIĆ ZNAO ZA ZLOČINE MUDŽAHEDINA!" Kakve informacije o ritualnim klanjima je imao bošnjački član Predsedništva?

Novosti online

27. 12. 2021. u 13:44

NAJVEĆI broj zločina mudžahedina iz odreda "El mudžahedin" dogodio se 1994. i 1995. godine, kada je centrom Službe državne bezbednosti Zenica upravljao bošnjački član Predsedništva BiH Šefik Džaferović, izjavio je stručnjak za bezbednost i terorizam Dževad Galijašević.

ЏАФЕРОВИЋ ЗНАО ЗА ЗЛОЧИНЕ МУЏАХЕДИНА! Какве информације о ритуалним клањима је имао бошњачки члан Председништва?

Foto: Printskrin

- Džaferović je znao sve što se dešavalo na terenu. Bio je upoznat sa svim zločinima ovog odreda. Za neke zločine je znao i pre nego što će se desiti, ali nikada ništa nije uradio kako bi oni bili sprečeni, a kamoli da počinioci budu kažnjeni - istakao je Galijašević.

On je napomenuo da je Služba državne bezbednosti imala desetak operativaca ubačenih u odred "El mudžahedin" i da je tokom celog rata u BiH vodila operaciju "Kinšasa", u kojoj je nadzirala mudžahedine, kontrolisala ih, vršila tajne pretrese njihovih prostorija, snimala ih, pratila razgovore i komunikacije, radio i telefonske veze i o tome obaveštavala Džaferovića.

Galijašević je naglasio da je Džaferović bio upoznat čak i sa razgovorima koje su mudžahedini vodili između sebe o tome kada će i kako ubijati zarobljenike i to snimati.

- Poznato je da su ovaj odred pratila najmasovnija ritualna klanja u istoriji ratovanja - podsetio je Galijašević.

On tvrdi da je bošnjački član Predsedništva BiH čak znao i za sve pozive i razgovore vođa Al Kaide Osame bin Ladena i Abu Musab al Zarkavija sa komandantima odreda "El mudžahedin".

Interesantno je, dodao je, da je Bin Laden koristio britanski broj, dok je Zarkavi zvao sa holandskog broja telefona.

Galijašević tvrdi da je sve ovo znao i muslimanski ratni lider Alija Izetbegović i da su svi zločini odreda "El mudžahedin" izvršeni pod njegovim pokroviteljstvom, a da su Služba državne bezbednosti i Džaferović kontraobaveštajno štitili mudžahedine.

(SRNA)

BONUS VIDEO: BRIITANSKI SFOR DOVOZI AL KAIDU U BOSNU - Dolazak Mudžahedina u Zenicu 1993.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (4)

RUSI U ŠOKU: Evakuisali 1.500 takmičara iz Krokusa, nijedan nije stradao od terorista, a sad se bune: Što nas niste spasili ranije? (VIDEO)