SAHRANJENA MALA DŽENA: Suze i jecaji za devojčicu koja je preminula posle operacije (VIDEO)

Novosti online

18. 11. 2021. u 15:31

STOTINE ljudi danas se okupilo u gornjim Lučanima kod Kaknja kako bi na večni počinak ispratili malenu Dženu Gadžun, koja je preminula 14. novembra nakon komplikacija tokom operacije očnog kapka u privatnoj poliklinici.

САХРАЊЕНА МАЛА ЏЕНА: Сузе и јецаји за девојчицу која је преминула после операције (ВИДЕО)

Foto: Jutjub/Faktor.ba/Fejsbuk

Tišina, jecaji i suze na licima članova porodice, ali i komšija i svih onih koji su došli na ispraćaj trogodišnje devojčice pratili su mali kovčeg do mesta ukopa. Majka, otac, braća, deca, shrvani od boli jedva su dolazili do vazduha, a suze nisu prestajale teći zbog činjenice da Džene više nema s njima.

Nakon klanjanja dženaze muftija zenički Mevludin Dizdarević, koji je i predvodio dženazu, obratio se okupljenima koji su došli na poslednji ispraćaj devojčice.

- Ovo je veliki ispit i test za sve nas i da se trudimo da naša država i svi sistemi budu kvalitetniji. Celokupan život je test i ispit u kojem učvršćujemo svoj karakter i veru. Ovo je danas belaj i test za sve nas, za porodicu koja ispraća malenog evlada, za sve nas da pokažemo šta možemo i test i belaj za državu. Čuvajte se teških reči koje mogu biti otrovne za sve nas, danas trebamo biti uz porodicu Gadžun - rekao je Dizdarević i dodao da svi mi od Džene treba da tražimo oprost.

Tragedija koja je potresla Bosnu i Hercegovinu, ali i čitav region, još nema nikakav epilog, osim smrti male Džene, zbog čega je danas u Kaknju proglašen Dan žalosti.

Policija, tužilaštvo i inspekcija utvrđuju sve okolnosti koje su dovele do ove velike tragedije.

Amila i Muris Gadžun, roditelji devojčice, rekli su da će se do poslednjeg daha boriti da istina izađe na videlo, a da krivci odgovaraju za smrt njihove ćerkice.

- Samo mi znamo kako se osećamo. Čekamo rezultate obdukcije, onda ćemo videti šta ćemo dalje. Kada nadležni odrade svoje, mi ćemo preuzeti dalje korake. Sigurno je da ćemo se do poslednje sekunde boriti da se sazna šta se desilo našoj zdravoj curici - rekla je Amila.

Kantonalna uprava za inspekcijske poslove Kantona Sarajevo izvršila je inspekcijski nadzor u tri klinike koje su povezane sa smrću devojčice, a tom prilikom su uočene brojne nepravilnosti.

(Klix.ba)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)