OSLOBOĐENI KRIVICE ZA PRODAJU JEFTINE STRUJE: Sanaderu jedna oslobađajuća presuda za korupciju

Novosti online

12. 11. 2021. u 19:33

VRHOVNI sud delimično je potvrdio oslobađajuću presudu zagrebačkog Županijskog suda prema kojoj su nekadašnji premijer i predsednik HDZ-a Ivo Sanader i preduzetnik Robert Ježić oslobođeni krivice za prodaju jeftine struje Ježićevoj firmi Diokiju na štetu Hrvatske elektroprivrede (HEP).

ОСЛОБОЂЕНИ КРИВИЦЕ ЗА ПРОДАЈУ ЈЕФТИНЕ СТРУЈЕ: Санадеру једна ослобађајућа пресуда за корупцију

Arhiva Novosti

Sud je saopštio da je preinačio oslobađajuću presudu Županijskog suda u Zagrebu i odbio optužnicu za jedno krivično delo podsticanja na zloupotrebu položaja i ovlašćenja protiv dvojice optuženih, a potvrdio prvostepenu oslobađajuću presudu za drugo krivično delo podsticanja na na zloupotrebu položaja i ovlašćenja protiv optuženih.

Najviši sud smatra da je prvostepeni sud pravilo zaključio da nije dokazano da su Sanader i Ježić podstakli na zloupotrebu položaja i ovlašćenja u međuvremenu preminulog suoptuženika Mravka koji je svojim iskazom teretio bivšeg premijera i preduzetnika.

Pritom drugi ispitani svedoci, a ni dokumentacija u spisu ne potvrđuju iskaz Mravka, koji je tokom postupka preminuo i nije mogao biti ispitan, preneli su hrvatski mediji.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu