SUKOB BEZ PRESEDANA U HRVATSKOJ: Prvi čovek hrvatske vojske - Ministarstvo odbrane laže!

Jurica KERBLER, od stalnog dopisnika “Novosti” - ZAGREB

01. 11. 2021. u 22:20

NAČELNIK Glavnog štaba Oružanih snaga, admiral Robert Hranjo, demantovao je Ministarstvo odbrane Hrvatske.

СУКОБ БЕЗ ПРЕСЕДАНА У ХРВАТСКОЈ: Први човек хрватске војске - Министарство одбране лаже!

Foto: Printskrin

Naime, Ministarstvo odbrane Hrvatske izdalo je saopštenje u kojem tvrdi da su u poslednji čas sprečili međunarodni incident, jer je navodno Kancelarija hrvatskog predsednika Zorana Milanovića odobrila odlazak Počasno zaštitne jednice, u martu u BiH, bez potrebne dokumentacije. Na to je stigao neobični demant načelnika Roberta Hranja.

- Apsolutno je neprihvatljivo da se iznose grube neistine. Upućujem snažan protest protiv saopštenja Ministarstva odbrane u kojem je više grubih neistina i iskrivljivanja događaja - tvrdi prvi čovek Vojske Hrvatske .

Admiral Hranj iznosi podatke da je sve bilo po pravilima i detaljno je opisao komunikaciju sa ministrom odbrane Marijom Banožićem. Reagovao je i predsednik države Zoran Milanović koji ponovo tvrdi da ministar laže.

- Kancelarija Predsednika Republike prinuđena je da reaguje i danas, na praznik Svih svetih, na laži ministra odbrane Marija Banožića kojemu očito baš ništa nije sveto, pa onda ni istina – saopšteno je.

U saopštenju sa Pantovčaka, gde je Milanovićevo sedište, tvrdi se da je reč o lažljivim izjavama koje bez presedana narušavaju međunarodni ugled Hrvatske i Hrvatske vojske, te odnose sa Bosnom i Hercegovinom.

Milanović tvrdi da je sve bilo po pravilima i sukladno zakonu da se pripadnici Počasne jedinice pošalju u BiH.

- Opasno je i neodgovorno preko zvaničnih stranica Ministarstva odbrane optuživati predsednika i načelnika Glavnog stožera za kršenje zakona, jer MORH ne može da bude privatna ministrova služba za fabriciranje njegovih političkih prljavština – saopšteno je iz Milanovićeve kancelarije.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri