POBUNA U SPLITSKOM ZATVORU: Prete štrajkom glađu - Traže da im se dostavljaju pice u sobe?

Novosti online

26. 10. 2021. u 08:49

U SPLITSKOM ZATVORU došlo je do pobune, koju je organizovao jedan od uticajnijih zatvorenika Dean Martedić, kog su zbog toga premestili iz zatvora na Bilicama.

ПОБУНА У СПЛИТСКОМ ЗАТВОРУ: Прете штрајком глађу - Траже да им се достављају пице у собе?

Foto: Pixabay

Dean Martedić zvani Điđi, optužen da je na čelu zločinačke organizacije koja je planirala šverc droge u velikim količinama preko luke Antverpen, premešten je iz splitskog u šibenski zatvor, i to iz sigurnosnih razloga.

Premeštaj je od splitskog suda zatražila Uprava zatvora i to zbog toga što su za Martedića utvrdili da je jedan od organizatora i inicijator peticije i mogućeg štrajka glađu u zatvoru. Razlog odbijanja hrane je pritisak pritvorenika na poboljšanje uslova, a u zahtevu za premeštaj navodi se kako traže dostavu pica u sobe, javlja Dalmatinski portal.
S obzirom na to da se radi o pritvoreniku s velikim uticajem na populaciju unutar zatvora, procenjeno je da će se njegovim premeštajem poboljšati sigurnosna situacija u zatvoru na Bilicama.
Uprava zatvora u Splitu već se suočila s nekoliko pobuna pritvorenika, a i Martedić je pre 15 godina sudelovao u jednoj. Dok je čekao presudu za dilovanje, blokirao je vrata ćelije s još nekoliko pritvorenika, a zabeležen je i njegov napad na Marka Bekavca, koji je tada bio pritvoren zbog ubistva na Bačvicama.

(24sata.hr)

 

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)