ZA REPUBLIKU SRPSKU SUKOB NIJE OPCIJA: Dodik odgovorio Atoviću - Isprazna pretnja onih koji bi skrnavili prava Srba

Tanjug

16. 10. 2021. u 20:21

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je da za Republiku Srpsku nikakav sukob nije opcija, jer je osnova političkog delovanja isključivo Ustav.

ЗА РЕПУБЛИКУ СРПСКУ СУКОБ НИЈЕ ОПЦИЈА: Додик одговорио Атовићу - Испразна претња оних који би скрнавили права Срба

Foto Novosti

Reagujući na objavu konzula BiH u Frankfurtu Admira Atovića koji je putem Tvitera pozivao na rat i džihad, Dodik je istakao da je reč o ispraznoj pretnji onih koji bi i dalje skrnavili prava Srba u BiH.

- Apsolutno ni u kakvoj opciji, što se nas tiče, toga nema. Niti imam informacije, niti je moguće da on tu nešto uradi. To je isprazno "bildanje mišića". Taj nije ni dostojan da ga komentarišemo, ali imate i takve koji rade u tom sistemu - rekao je Dodik za RTRS.

On je istakao da Republika Srpska i njeni predstavnici deluju u skladu sa Ustavom zemlje za koju predstavnici političkog Sarajeva kažu da je njihova.

- Ustav BiH je osnova našeg političkog delovanja, tamo sve jasno piše, on je na snazi. U Ustavu ne piše da imaju pravo na Sud i mi se borimo protiv toga jer je očigledno da je to način na koji nam oduzimaju sve - od šuma, zemljišta, sutra voda i verovatno svega ostalog - rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, "apsurdna je mržnja političkih Bošnjaka prema Republici Srpskoj".

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Inckov zakon - kraj Srpske ili raspad Bosne

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)